ОУ "ИВАН ВАЗОВ"

ГРАД СМОЛЯН

Участие в Национално състезание по хореография “Фолклорна плетеница” – 2023 година

Учениците от четвърти клас в ОУ „Иван Вазов“ – Смолян, изучаващи хореография заедно с техния ръководител Русанка Бодурова, се завърнаха от град Бургас, след участие в десетото издание на Националното състезание „Фолклорна плетеница“ – национален кръг на 03 – 04 юни.

 

Националният кръг се организира, провежда и оценява от Национална комисия, определена със заповед на министъра на образованието и науката.

Учениците от ОУ „Иван Вазов“ представиха отлично област Смолян, след като на областния кръг показаха танцови умения, ритмичност, познаване на българския фолклор и заслужиха участието си в националния кръг.

772 ученици, изучаващи хореография, участваха в танцовото състезание. 40 фолклорни състава от 19 училища от България показаха в два етапа магията на българския фолклор. 

По регламент на това престижно състезание се явяват ученици от IV, VII, XI и XII клас. Плакет и грамота за отлично представяне получиха нашите четвъртокласници от Националното състезание “Фолклорна плетеница” и предадоха щафетата на бъдещите четвъртокласници.

Участие в Национално състезание по хореография “Фолклорна плетеница” – 2023 година
Към началото
ОУ "ИВАН ВАЗОВ"