ОУ "ИВАН ВАЗОВ"

ГРАД СМОЛЯН

Маратон на четенето


Учениците от III А клас с удоволствие се включиха в „Маратон на четенето“, който се проведе в Регионалната библиотека и отбелязаха 130 години от рождението на вечната и незабравима Елисавета Багряна.

Децата се запознаха с нейното детство, живот и творчество, рецитираха изучени от нея стихотворения и пяха песни.

Влезнаха в различни роли, като най-вълнуващо за тях се оказа предложението от г-жа Елена Дурева да влезнат в ролята на Багряна и журналист, като изчетат сбор от въпроси и отговори от реално проведени интервюта с авторката.

Маратонското четене на третокласниците премина в групов рецитал на стихотворението  „На Цветница“ по повод скоро отминалия празник Цветница.

Благодарим на всички деца, които откликнаха на предложението и се включиха в поредния Маратон на четенето, което беше библиотечна инициатива за стимулиране и популяризиране на четенето сред деца и ученици.

Децата разбраха, че: „ Ако искаш умен да растеш, книжки трябва да четеш!


Учениците от I“Б“ и   IV „Б“ клас посетиха регионална библиотека „Николай Вранчев“  по случай „Маратон на четенето“, който беше посветен на творчеството на любимата българска поетеса Елисавета Багряна. Посещението на децата се превърна в малък празник , в който те показаха едни на други  своите отлични умения за рецитиране и четене на произведения на обичаната от тях поетеса. Няколко  ученици от IV „Б“ клас  влязоха в ролята на  Багряна и журналист, като изчетоха въпросник от реално проведени интервюта с авторката.

Маратон на четенето
Към началото
ОУ "ИВАН ВАЗОВ"